Geplaatst door op nov 15, 2014

De Kaasmarkt Gouda winnaar van de Graaf Floris Prijs

Op vrijdag 14 november is bekendgemaakt dat de Kaasmarkt Gouda winnaar is van Graaf Floris Prijs. Vijf stichtingen uit de regio Gouda ontvangen in totaal ruim € 20.000,-.

Hoofdkwartier Gouda
De Graaf Floris Prijs is een initiatief van Hoofdkwartier Gouda (voorheen Genootschap Graaf Floris de Vijfde). Deze ‘no nonsense club’ van ondernemers bestaat al dertig jaar een heeft één doelstelling: ertoe bijdragen dat Gouda nog levendiger wordt voor Gouwenaren en bezoekers van buiten Gouda.

Winnaars
De winnaars van de prijs, die volledig wordt bekostigd door de leden van het Hoofdkwartier, werden bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Spiegeltent in Gouda. De eerste prijs, een bedrag van € 7.000,-, gaat naar de Stichting Gouda Kaasmarkt. Deze stichting wil ‘Gouda Kaasmarkt’ als toonaangevend evenement  op de kaart zetten en bijdragen aan de ambitie van Gouda om dé kaasstad te worden. Verder vielen in de prijzen: Stichting Gouda bij Kaarslicht (€ 5.000,-), Stichting Gouda Waterstad Festival (€ 3.500,-), Stichting Kaaspunt Gouda i.o. (€ 2.500,-) en Stichting 4 en 5 mei Gouda (€ 2.500,-). De winnaar van de eerste prijs ontving de cheque uit handen van de Goudse wethouder Rogier Tetteroo.