Geplaatst door op mrt 13, 2014

Evenementen in Gouda

In Gouda is van alles te beleven. Zowel op het marktplein als in de omliggende historische binnenstad van Gouda bruist het van de evenementen. Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste evenementen op de markt van Gouda.

Kaasmarkt

In heel de wereld staat de stad Gouda bekend om haar kaas. Al vele eeuwen wordt er in de zomermaanden kaasmarkt gehouden. De boeren uit de omliggende dorpen kwamen naar Gouda om hun kazen te verkopen aan de handelaren. In de tegenwoordige tijd kunt u nog steeds uw kaas kopen op de markt die is opgekocht van de boeren uit het land. Wilt u zich terug wanen in de tijd? Vanaf heden is de kaasmarkt uitgebreid naar 21 weken! Dus beleef het deze lente & zomer! Elke donderdag van 10.00 tot 13.00 uur.

3 april t/m 28 augustus 2014

Goudse Keramiekdagen

Elk jaar zijn er op Hemelvaart de Goudse Keramiek Dagen. Dit evenment wordt gevormd door rond de honderd keramisten uit binnen- en buitenland. Met 25.000 bezoekers is dit een van de meest bezochte keramiek evenementen van het land. Op de markt van Gouda beleeft uw de historie van de Goudse pottenbakkersindustrie. Tevens krijgt u de gelegenheid om mee te genieten van alle kunst, deze te kopen of zelf de handen uit de mouwen te steken voor uw eigen pottenbakkerskunsten.

29 mei & 30 mei 2014 van 10.00 tot 17.00 uur